SCHRIJFWEDSTRIJD

Vandaag ben ik de gelukkigste leerkracht. Niet alleen omdat het Chrysostomos is, maar ook omdat onze Lut De Meyer uit 6 aso basket de schrijfwedstrijd van de Auschwitz-stichting heeft gewonnen. Dit stond in de mail die ik vanmorgen in cc ontving:

"U bent erin geslaagd het thema 'Alleen de beul had zijn eer verloren' op een zinvolle en intelligente manier in te vullen en u hebt de prijs dan ook ten volle verdiend voor de Provincie Vlaams-Brabant. Deze prijs bestaat uit een gratis deelname aan onze studiereis naar Auschwitz-Birkenau , een cheque van 125,00 EUR en een erediploma die u op het einde van het schooljaar zullen overhandigd worden door een van de juryleden."

Het programma voorziet: bezoeken aan de verschillende kampsites in Auschwitz (Auschwitz I, Birkenau & de Nationale Paviljoenen in Auschwitz I), nabesprekingen, debatten met overlevenden, seminaries, filmvoorstellingen, een algemene inleiding over de kenmerken van het Derde Rijk... De overlevenden van de concentratie- en vernietigingskampen begeleiden de bezoeken aan de kampen en nemen deel aan de debatten. Proficiat Lut!

1 opmerking:

Felix De Gangster zei

We love you Lutje, we do! We love you Lutje, we do!

Proficiat meiske! ;)