POSTSECRET

Zeg het tegen niemand: we gaan met onze school een gigantisch kunstwerk maken. En we lieten ons inspireren door PostSecret. Wat zeg je? Heb je daar nog nooit van gehoord? Geduld, dadelijk heeft het ook voor jou geen geheimen meer. PostSecret is een doorlopend gemeenschappelijk kunstproject in de Verenigde Staten waarbij mensen anoniem briefkaarten sturen met daarop een geheim. De kaarten worden op een website geplaatst waar ze door anderen te bekijken zijn. Het project PostSecret is begonnen toen de Amerikaan Frank Warren duizenden aan zichzelf geadresseerde, blanco briefkaarten maakte die hij achterliet op willekeurige plekken. Op de adreskant stond een korte oproep:

Je wordt uitgenodigd om anoniem een geheim bij te dragen aan een groepskunst-project. Je geheim kan gaan over spijt, angst, verraad, verlangen, een bekentenis of vernedering in je jeugd. Onthul iets - zolang je het nog nooit met iemand anders gedeeld hebt. Warren gaf daarbij ook nog een tip: Wees CREATIEF - laat de briefkaart je schildersdoek zijn!

En dat is nu precies wat ook wij gaan doen. Beste leerlingen, weet je waarvan ik droom? Dat we ons na de paasvakantie kunnen vergapen aan een muur met duizend postkaarten. Lees geheimen op http://www.postsecret.blogspot.com/ en http://www.briefgeheimen.nl/!

Geen opmerkingen: