STUDEERTIPS

Ik vermeldde drie studietips die het verschil maken. Heb je nog meer bangelijke studeertips? Tips die de beste studieresultaten garanderen?  Plaats ze als reactie bij dit bericht. Onder al jullie reacties verloot ik de dvd van een prachtige film: The Wrestler.

15 opmerkingen:

daphneplace zei

Eet gezond en drink veel water.

Jor zei

Ga op tijd slapen want een goede nachtrust ontspant je hersenen.

Alexandra zei

Doe comfortabele kleren aan! Neem regelmatig pauzes, eet ondertussen iets gezond! Doe je bladen uit je map en leer zo! Doe de computer uit!!!(dit leidt je af!!)Is je zus of broer in de buurt en maken ze lawaai? zoek dan een rustig plekje!Laat je hobby's niet vallen, neem dat uurtje ontspanning! En het belangrijkste... denk aan KERSTMIS & VAKANTIE!!!!

Springuur zei

Wow, dat waren 30 tips voor de prijs van één. Ik ben eens benieuwd of iemand daar nog iets kan aan toevoegen. Mocht je zonder inspiratie zitten? Vertel ons dan hoe jij het best studeert...

my place zei

Begin vooral niet te panikeren tijdens het studeren, blijf rustig. Werk met voldoende licht, verlaag de verwarming, laat nu en dan wat frisse lucht binnen, voor maximale zuurstof opname zo werken je hersenen beter en drink veel water. Doe tijdens je pauze iets actiefs doen(voetballen, joggen, wat rond wandelen,…).

WesleY zei

Laat je niet afleiden door de blog van je leerkracht Nederlands, ook al heeft die nog zo'n interessante wedstrijden en leuke berichten.

Alexander zei

Belangrijke leerstof herlezen voor je gaat slapen en nog een keer als je opstaat.

RiesDP23 zei

Een goede tip is af en toe eens naar buiten te gaan. De frisse buitenlucht doet wonderen. Het is momenteel koud, maar trek een jas aan en ga een frisse neus ophalen. Succes verzekerd!!!

Alexandra zei

Als je teksten vanbuiten moet studeren of woordenschat dan kan je dit het beste doen op een melody. Zing je woorden en teksten. Je onthoudt het als een liedje.(zorg wel dat je naasten oordopjes hebben!)

Niels S. 6Toerisme zei

Voor het exaam:
Zie dat je uitgerust aan het leren van je exaam begint, neem regelmatig pauzes (je hersenen kunnen zich toch maar een kwartier lang echt gefocust houden). Een koffie drinken kan wonderen doen voor als je moe bent, maar drink het niet te laat op de dag, anders geraak je niet makkelijk in slaap.
Tijdens het exaam:
Blijf rustig, als je een vraag op een examen niet weet ga naar de volgende en later komt het wel terug. Als het even niet meer gaat, ontspan even, drink of eet iets en kijk een beetje rond bv. Dan kan je er terug invliegen.

my place zei

Bij een luisterexamen: als je leerkracht vriendelijk genoeg is om de tekst of CD twee keer te laten horen, luister je de eerste keer ontspannen begin niks op te schrijven, tijdens de tweede keer schrijf je alles op, je hersenen zijn zo fantastische dat ze alles wat belangrijk is onthouden en al chronologische zet. Succes gegarandeerd!

Springuur zei

De dvd gaat naar iemand die twee keer reageerde. Dat verhoogde natuurlijk al de winkans. Bovendien vermeldde zij de vreemdste studeertip die ik ooit hoorde. Je leerstof hardop zingen? Tsjongejonge, daar zou ik toch eens graag getuige van zijn. Rappen? Opera? Hardrock met luchtgitaar? Ik stel voor dat Alexandra het eens in de klas demonstreert. Proficiat!

Alexandra zei

Zal ik zeker eens doen :D

Ellen Vandenbroucke zei

Ik stel voor dat ze haar opname hier post - of samenwerkt met huiscomponist Jelle.

samir b zei

neem genoeg pauzes en studeer in een kamer waar er geen of bijna geen afleiding staat