GENERALE REPETITIE















We gingen vandaag met 6STW, 6MCT en 6TAFELT naar de generale repetitie van Van de mens niets dan slechts? in De Borre. De zenuwen staan gespannen, want morgen beleeft het toneelstuk zijn première. We zijn kritisch. Welke tips hebben jullie voor de regisseur en/of de acteurs? Ze lezen mee! Meer info over het thema van de voorstelling vind je hier.

18 opmerkingen:

Katrien6stw zei

Ik vond het een erg goed toneelstuk. Het was een erg dramatisch onderwerp maar er werden soms ook wel mopjes tussen gegooid wat het wat luchtiger maakte. Ik kreeg soms ook kippenvel zeker tijdens de verkrachtingsscène en het liedje was ook wel pakkend. In het begin was het even wennen tussen wat heden en flashback was maar als het toneel vorderde en op het einde viel alles mooi samen.

Alexandra zei

Het was een zeer realistisch verhaal, maar er mocht wel een derde persoon bij als verteller, dit had het op sommige momenten minder verwarrend gemaakt. Bij het liedje zelf moet de zangeres bij haar lage tonen oppassen dat ze hoorbaar blijft. Sommige momenten leken iets te hard geacteerd. Ik vond het een zeer goed toneel, waarbij je tot nadenken wordt gezet hoeveel vrouwen/meisjes er worden verkracht.

cedric nuytinck zei

Ik vond het een goed toneelstuk. Dat weinig verwarring veroorzaakte als de man een ander persoon speelde. Ik vond dit heel goed gedaan van hem, Hoe hij van heel actieve emoties naar een rustige andere persoon ging in enkele seconden.
Hij leefde zich echt voor zijn rol. Dit was voor mij een beetje minder bij de vrouw. Ze mocht iets meer emotie tonen bij sommige stukken. Maar ik vond het heel mooi gespeeld zeker omdat het maar met 2 personen waren.
Dit was geen makkelijke taak.
goed gedaan!

Ludovic van TOP t zei

Ik vond het persoonlijk een vrij goed toneelstuk omdat de acteurs echt goed acteerden. Ik vond hun lichaamstaal altijd zeer gepast. Het idee om maar twee personen te laten acteren is leuk. Het onderwerp van dit toneelstuk is wel zeer dramatisch maar het was toch leuk om te zien.

Katrijn6STW zei

Ik vond het een goed toneel stuk. Het onderwerp was interessant maar wel dramatisch. Ze hebben dit dan goed opgelost om er leuke elementen bij toe te voegen. Ik vond dat ze goed hun emoties hebben geuit door de hulp van hun lichaamstaal. Ik vond het wel vervelend dat ze soms niet verstaanbaar waren, omdat ze door elkaar riepen. Ik vond het ook spijtig dat er niet meerdere personages waren in het stuk want, het verhaal was daardoor soms verwarrend.

Springuur zei

Na de toneelvoorstelling sprong ik nog even Cinema Zed binnen voor de film Tirza. Ik ga na afloop naar de bar van het STUK en bestel een spaghetti. Zit ik daar slierten te slurpen, komt er plots een vrouw aan de tafel naast me zitten. Raad wie het was. Inderdaad, die knappe actrice van vanmiddag. Ik zeg haar dat ik in De Borre was en dat ik het een mooie voorstelling vond. Zij: 'Ik denk echt dat we het publiek mee hadden. Ik was aangenaam verrast door die leerlingen van het Redingenhof.' Ze had trouwens al enkele reacties hier gelezen. Met een warm hart liep ik weer de natte straat op. Ze meende het. Of was ze nog altijd aan het acteren? Nah...

Caroline zei

Het was een zeer aangrijpend, realistisch drama. Soms een beetje verwarrend en iets te lange wachttijden tussen enkele dialogen maar voor de rest was het heel goed gespeeld. Ik vond het een beetje spijtig dat het toneelstuk maar uit 2 acteurs bestond, want dat maakt het toneelstuk op zich meestal aangenamer, leuker en soms minder eentonig. Doordat het over een triestig onderwerp ging, vond ik het persoonlijk een goede keuze dat het toneelstuk maar werd gespeeld door 2 acteurs. Dat maakte het toneelstuk aangrijpender en meer realistisch. De verschillende emoties in het stuk waren mooi geacteerd en was aangenaam verrast door hun acteertalenten. Een dikke proficiat.

MathiasF zei

Ik vond het toneelstuk best wel meevallen.Al ben ik ook van mening dat het duidelijker had geweest met een verteller zodat het verhaal beter te volgen was.De acteurs zelf deden het heel goed maar over reageerden soms wel wat.

Springuur zei

Er werd nu al veel gefocust op die verteller die er niet was. Of eigenlijk wel: want alles werd verteld én geacteerd door twee mensen op het podium. Wat misschien ook nog kan aangeraakt worden: wat vonden jullie van de muziek, de belichting, de aankleding van de het podium, de kleding van de acteurs, de dialogen, het taalgebruik...

JuttaL. zei

Ik vond het een heel goed toneel. In het begin snapte ik het niet helemaal maar beetje bij beetje kwamen de puzzelstukjes bij elkaar terwijl het stuk vorderde. De acteurs mochten aventoe wel wat beter articuleren en wat luider spreken want het gebeurde dat je delen van een zin niet mee had. Ik vond het leuk dat er met het simpele decor zo veel kon duidelijk gemaakt worden.

Shana.vl zei

Ik vond het toneel mooi. Alles was zeer neutraal, dat was goed zodat ze meerdere stukken konden voorbrengen. Maar het begin vond ik een beetje verwarrend doordat de ene persoon iets vertelt en plots de andere iets anders begint te vertellen. Ook vond ik dat er een derde persoon miste in het stuk, dat zou duidelijker geweest zijn.

dylan6mct zei

Ik vond het een zeer goed stuk , toffe acteurs en op leuke wijze gebracht .En een verteller was niet nodig dat haalt het misterieuse er af.
En ja menneer het was inderdaad een knappe actrice

Marieke6stw zei

Het was een zeer aangrijpend en meeslepend verhaal. In het begin wel wat verwarrend maar dat kwam allemaal goed. Spijtig wel dat het wat langdradig was. Ik wou zeker het einde weten maar toch was ik het ergens een beetje beu. Ik kan mij wel voorstellen dat er mensen in de zaal zouden kunnen zitten die wel eens te maken gehad hebben met een verkrachting en het daarom misschien niet fijn zouden vinden.

daisy.6stw zei

Het was een toneelstuk dat echt voor deze tijd is gemaakt. Wat er in gebeurde, was ook realistisch. In het begin was het wel verwarrend omdat de twee personen meerdere personages speelden en omdat je er eigenlijk zelf een decor moest bij verzinnen. Wel heel goed geacteerd!

ShiaraR zei

Ik vond het een mooi toneelstuk. Het speciale eraan vond ik dat er geen verteller was. Wat ik nog leuk vond was de belichting, soms dat de schaduwen op de muur kwamen en soms dat de ene geel werd en de minder belangrijke oranje groen. Op het einde vond ik het wel wat te lang, misschien een pauze?

Seppe D. uit 6 STW zei

Ik vond het een goed toneelstuk,toch het deel dat ik gezien heb. Het enige minpuntje vond ik dat er maar twee acteurs speelden. Ik denk dat het nog beter was geweest als er een derde acteur meedeed. Maar de acteurs acteerden zeer goed.

Yessin zei

haha! "ze meende het. Of was ze nog altijd aan het acteren? Nah.."
Ik weet hier niets van, volgende keer zou ik liefst ook een uitnodiging willen krijgen om mee te gaan! En neen, ik acteer nu niet...;)

Groetjes

Anoniem zei

Op dinsdag 2 februari zijn we met meneer Convens naar de voorstelling gaan kijken van : Van de mens niets dan slechts? In De Borre in Bierbeek.
Ik vond het een zeer goede tentoonstelling, en heb eigenlijk maar 1 foutje opgemerkt en dat was de microfoon die viel. Maar voor de rest een welverdiende proficiat aan de regisseur en de acteurs

LODE, 6MCT