WE VLIEGEN ERIN

Passagiers van een vlucht van British Airways hadden de schrik van hun leven. Ze kregen via de intercom te horen dat hun vliegtuig op het punt stond een noodlanding te maken op het water. Het toestel was op weg van Londen naar Hongkong en vloog op dat moment boven de Noordzee. Het bleek om een automatische melding te gaan die per ongeluk werd afgespeeld. Het is nog niet bekend of het een computerstoring is geweest of een menselijke fout. British Airways heeft zijn excuses aangeboden aan de 275 passagiers.

Het nieuwe schooljaar is nu definitief begonnen. Maak je veiligheidsgordel dus maar vast. Toch blikken we nog even achteruit. Wat maakte jouw zomervakantie uniek? Op welke ervaring kijk je glimlachend, triest, vol afschuw, met hartkloppingen, extatisch terug?

81 opmerkingen:

Hanne M. uit 6 MTTS Basket zei

Op woensdag 14 juli 2010 vertrok Hanne M. uit Ieper naar Toulouse voor het wereldkampioenschap basketbal tot en met zeventienjarigen. Samen met de nationale ploeg schreef ze geschiedenis door een vierde plaats te veroveren. Dat was de eerste keer dat België het zo goed deed op wereldniveau. Ze wisten zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap door zilver te behalen op het Europees kampioenschap in 2009. De verwachtingen waren groot ondanks een korte voorbereiding. Na een mindere start werden ze alsnog groepswinnaar. Na het verlies in de halve finale tegen thuisland Frankrijk streden Hanne en haar ploeggenoten voor het brons tegen China, dat ze al klopten in de groepsfase. Ze sloegen er deze keer echter niet in dit nog eens over te doen. ‘Aanvankelijk was de ontgoocheling groot omdat we beseften dat een medaille haalbaar was. Maar uiteindelijk drong het toch door dat we vierdes waren van de hele wereld, wat eigenlijk niet zo slecht is’, aldus Hanne.

Rienert T. uit 6MTTS Basket zei

Ieper- Op vrijdag 30 juli belde een 18-jarige vriend uit Ieper Rienert T. op. “Geen zin om vanavond met mij te gaan karten?” vroeg hij. Op 31 maart werd Timothy P. 18 jaar. Naar aanleiding daarvan gaf hij een feestje in het Iepers jongerencafé ‘De Vage Belofte’. Samen met andere uitgenodigde vrienden gaven we hem een cadeaubon om eenmalig te gaan karten. Nadat Rienert T. enthousiast bevestigde dat hij mee kon, kwam de jongeman Rienert ophalen om richting het kart-center in Poperinge te vertrekken. Eerst kregen ze enkele instructies en daarna stonden de twee vrienden klaar aan de start om te vertrekken. Ze mochten tweemaal zes rondes rijden. Omdat Timothy P. een fervent rally-fan is en tevens al zijn rijbewijs haalde, won hij tweemaal vrij makkelijk. “Komaan Torreele,” riep hij “you drive like a pussy!” Voor de twee vrienden was het een toffe ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Jean-Charles C uit 6losp voetbal zei

ANDERLECHT – De 18-jarige Jean-Charles C. heeft de kans ggehad om met mevrouw Vandenstock te werken. Dat gebeurde tijdens zijn vakantiejob in de fanshop van RSC Anderlecht gelegen in het Constant Vandenstock stadion. De jongeman voelde zich vereerd om met mevrouw Vandenstock te mogen werken. Hij heeft zo ook de kans gehad om meneer Roger Vandenstock te ontmoeten, de huidige president van RSC Anderlecht. Zijn collega’s waren het natuulijk al gewoon om met haar te werken. Voor hem was het een hele verbazing. Jean-Charles C. vond zijn vakantiejob heel leuk en vindt het zeker voor herhaling vatbaar. Hij heeft wel enkele zware dagen gahad. De oorzaak daarvan was de start van de verkoop van de nieuwe truitjes. Zelf zei hij: ‘Ik had nooit verwacht om zoveel volk over de vloer te krijgen en dat de truitjes zovlug uitverkocht gingen zijn.’

Rodrigo k uit 6lospB zei

Rhodos,Griekenland-De 17-jarige Rodrigo K uit Herent heeft met een jetski gevaren tijdens zijn verblijf in Griekenland.Hij dacht er al lang aan om dit eens te herhalen.Dus toen hij de gelegenheid zag op het strand van Rhodos twijfelde hij geen moment en heeft hij direct een jetski gehuurd voor 30min.Na deze 30min dolle pret was het ritje afgelopen en moest Rodrigo K Terugkeren naar het strand om met spijt in het hart aftestappen.Achteraf vroegen wij een reactie van hem.Dit wist hij ons te zeggen:"Ik heb enorm genoten ,en vond dat de 30min te snel voorbij waren.Maar gelukkig heb ik nog enkele foto's kunnen nemen als souvenir voor thuis.Zo kan ik nog lang genieten van deze leuke ervaring."

Niels Ost uit 6TStria zei

Niels O. (17 jaar) uit Brasschaat toverde zijn fiets om toto een blinkende parel. “Roest, bruin, geel, oranje, paars en ga zo maar door” zei hij, “alle kleuren van de regenboog had mijn stalen paard. Het was vooral de roest die hem aanzette tot zijn opmerkelijke actie, vertelde hij ons. Het schoot hem op 20 juli te binnen om zijn collectie spuitbussen nog eens vanonder het stof te halen. Na lang wikken en wegen besloot hij om voor iets nieuws te kiezen. “ Ik kon het nauwelijks geloven dat dat goud echt zo zou blinken zoals op het etiket stond” lachte hij. Maar het resultaat bewijst het tegendeel. Hij zal zich de reïncarnatie van zijn niet beklagen wanneer hij op zondagavond zijn fiets moet vinden in Antwerpen-Centraal. Enkel de ouders waren tijdelijk niet zo opgezet met zijn plan. Ze waren er niet zo zeker van dat hun tuinhuis het zou overleven. Maar dat viel goed mee.

Charles D uit 6TStria zei zei

De 19-jarige Charles D uit Waregem dronk voor het eerst een glas bietensap.hij had van een leerkracht gehoord dat het drinken van het roodkleurige sap heel gezond was.Hij ging die dag nog naar de Colruyt en kocht er een fles.Eenmaal thuis ,dronk hij er een glaasje van ,maar na enkele teugen gedronken te hebben, spuwde hij alles terug uit.De jongeman liep de hele dag misselijk rond.zelf toen hij er zelfs maar aan dacht kreeg hij al braakneigingen en moest hij zich meerdere keren naar het kleinste kamertje man het huis begeven.voor zijn eigen welzijn goot hij het rode brouwseltje uit en deponeerde de boosdoener."Een ding staat vast "zei hij "ik drink nooit nog bietensap en volg nooit meer een advies van een leerkracht op.De ouders van het slachtoffer waren ook opgelucht dat hun zoon niks overkomen was.

Anoniem zei

De 18-jarige Bas V.D. uit Gistel bracht tijdens de zomervakantie in de maand juli een bezoek aan zijn oom. Het bezoek stond volledig in het teken van een nieuwe aankoop van zijn oom Yves. Hij had Bas namelijk beloofd dat wanneer hij meerderjarig zou zijn , hij een proefrit mocht maken met zijn motor. Voor Bas was het niet de eerste keer dat hij op zo’n machine zat maar wel de eerste keer dat hij er alleen mee zou rijden. Door het gebrek aan ervaring en een rijbewijs vond deze plaats op een plein achter het huis. Zijn oma was ook aanwezig en keek met een bang hart toe. Het contact werd gestart en er weerklonk een geweldig geronk van de motoren. De rit verliep zonder enig probleem. Na afloop leek Bas vastberaden dat hij het niet bij deze ene keer zou laten maar zelf zou gaan sparen voor een motor. Zijn oom leek opgelucht dat zijn splinter nieuwe motor intact was gebleven. Bas keerde met een goed gevoel huiswaarts.

Lukas D. uit 6TStria zei

De 17-jarige Gentenaar Lukas D. ging naar een optreden van zijn stiefvader.
Hij liep de comedian Alex Agnew tegen het lijf en maakte er een praatje mee.
Nadat Lukas D. Voor zijn vrienden was gaan supporteren tijdens de triatlon van Izegem, Reed hij met de fiets naar Knokke aan zee. Toen hij op het strand van Knokke was aangekomen zocht hij zijn stiefvader in de backstage van de festivaltent. Tijdens zijn zoektocht liep Lukas Alex A. tegen het lijf en maakte kennis met hem. “Nooit gedacht dat ik hem zou tegenkomen”. Na het optreden stak Lukas zijn fiets in de wagen en reed samen met zijn stiefvader naar huis. Lukas was moe van de lange fietsrit maar was blij om Agnew eens te zien. Achteraf is Lukas nog wat gaan eten in het stad van Gent. “Het was zeer lekker”

KatrienM.6stw zei

Op 15 Juli 2010 heeft Katrien M. ,17 jaar, de nacht doorgebracht in Oostende omdat ze haar trein gemist had. Ze was daar met haar zus en twee vriendinnen, de bedoeling was om een dagje naar zee te gaan en ’s avonds de laatste trein naar huis te nemen. Die avond zaten ze met hun vieren gezellig op café en waren de tijd uit het oog verloren. Wanneer ze eindelijk door wilden trakteerde de overvriendelijke barman hun nog op een cocktail van het huis en ze vonden dat ze deze niet konden weigeren. Toen ze deze op hadden gingen ze verder maar het was al te laat en ze hadden hun trein gemist. Om het slechte nieuws boven te komen zijn ze de eerste nachtwinkel die ze tegenkwamen binnengestrompeld en kochten enkele drankjes zodat ze de nacht zouden kunnen doorkomen. Ze zaten in de duinen toen een van hen het idee kreeg om in zee te gaan zwemmen, de anderen vonden dit ook wel een spannend idee en dus gingen ze maar. Wanneer ze weer droog waren en hun kleren aanhadden zijn ze het nachtleven nog gaan verkennen. Die volgende ochtend hebben ze de trein naar huis genomen en zijn ze toch nog veilig thuis gekomen.

Dylan Everaerts uit 6losp(b) zei

HOUTHALEN- Dylan E was samen met zijn vrienden Jonas D en Bram S in Hengelhoef in Houthalen, Limburg. Het was om 13.00 ‘s middags op een zonnige Woensdag in augustus. Nadat de drie vrienden inkom hadden betaald, konden ze zich gaan omkleden en gaan zwemmen. Ze gingen in-en-uit de wildwaterbaan en hadden dolle waterpret. Dylan E zei: « Een hele dag in een waterpretparken zijn, met vrienden, is de max! » Ook de vrienden van Dylan E waren enthousiast over de dagtrip. Ze werden gebracht en opgehaald door de nicht van Dylan E, tevens de zus van zijn vriend Bram S. Bij de terugrit naar Wespelaar werden ze opgehouden door een auto-ongeval op de snelweg. Een Ford Fiësta en een geladen vrachtwagen van de firma: ‘Transport & Co’ waren gebotst. Er waren geen doden en geen gewonden. De snelweg moest even opgeruimd worden maar daarna konden de drie vrienden rustig naar huis rijden.

Alexandra VR 6stw zei

De 17 jarige Alexandra VR uit Neerijse is op 29 juli in een zwavelbad geweest. Ze was op vakantie in Turkije. Daar deed ze een uitstap naar het zwavelbad in Dalyan. Op aandrang van de moeder en de zus heeft ze haar angst voor smetvrees overwonnen, ze in het zwavelbad gesprongen. “Het stonk naar rotte eieren” zegt ze. Er was ook een modderbad ter plaatse, maar dit vond ze veel te vies. Haar moeder en zus hebben dit wel gedaan. Dit tot ergernis van Alexandra. Na het modderbad moest je in het zwavelbad. De moeder en zus hebben haar toch kunnen overtuigen om dit te doen. Nu heeft ze een zachte huid !

Brent Roose - 6 info A zei

Brent R. (16 jaar) uit winksele verhuisde deze vakantie drie maal. Nu het nieuwe schooljaar begonnen is, woont hij eindelijk in een nieuw huis.

Het verhuis avontuur begon net voor de zomervakantie. De moeder van Brent R. had een nieuw huis nodig, maar in tussen moesten ze in het huis van hun

grootouders wonen. De tweede week van juli vertrokken ze naar de woonst van vrienden, die op dat moment in Griekenland verbleven. De periode in dat

huis leek meer op vakantie dan in een gewoon huis wonen, en beviel alle bewoners dus wel. In augustus verhuisde het gezin een derde maal. Deze keer

naar de definitieve woonst. En nu het schooljaar terug begonnen is, woont Brent samen met zijn gezin in hun eigen nieuwe huis.

"De twee maanden vakantie vielen zwaar tegen. Altijd verhuizen, een nieuw huis zoeken, met de nodige stress als gevolg. Gelukkig is alles achter de

rug nu, en kunnen we weer genieten van een eigen huis,' aldus Brent R.

Daphné S. 6Toerisme zei

Daphné S. (19 jaar) uit Keerbergen zag in Cuba (Varadero), in de 3de week van augustus, een grote haai. Ze waren met heel de familie op vakantie in Cuba en genoten er enorm van. Ze deden ook veel uitstappen en één daarvan was diep-zeevissen. “Ik had er erg veel zin in” zei Daphné S. Rond de middag stopte de boot even, want de kapitein ging kreeften vangen als middagmaal. Ondertussen mocht de familie even in de zee om af te koelen. Niet veel later moesten ze al terug op de boot komen. “We dachten dat het was omdat we terug gingen vertrekken” zei Daphné S. Pas toen iedereen terug op de boot was zei de kapitein dat er een grote haai was! Hij toonde aan heel de familie da vin die je in de verte kon zien. Iedereen vond het zeer spannend, daarna genoot heel de familie nog van de lekkere kreeft.

Laura W. 6 STW zei

De 18-jarige L.W en S.G afkomstig uit Tervuren werden zaterdagnacht omstreeks 3 u onderkoeld aangetroffen in de zee in Middelkerke. De vriendinnen waren op vakantie voor een week. Alleen hebben ze de week niet in schoonheid kunnen eindigen toen ze besloten om te gaan zwemmen midden in de nacht. De meisjes hebben geluk gehad dat een buurtbewoner hen op tijd had opgemerkt. Er was namelijk een zware storm op komst. Beide meisjes hadden het waarschijnlijk niet gehaald als de buurtbewoonster niet meteen de hulpdiensten had verwittigd. Ze werden in alle spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nu stellen de meisjes het goed. Hopelijk hebben ze hun lesje geleerd en doen ze dit geen tweede keer. Voor hetzelfde geld loopt het de volgende keer anders af.

Shana Vl zei

Tremelo- Hond van Shana v.l. 17 jaar
Shana v.l. haar hond is in het zwembad gevallen tijdens de zomervakantie bij haar thuis. Het was al laat in de avond, haar moeder lag in de zetel tv te kijken maar viel in slaap. De hond had iets gehoord. Hij begon te blaffen. Moeder zei: ‘ Sht, het is al laat, niet blaffen!’ Maar ze wist niet dat er werd ingebroken. De dieven wilden langs achter binnenkomen. Ze deden de deur open, wilden naar binnen maar de hond viel de dieven aan. Tijdens de achtervolging probeerden de dieven te ontkomen, om rond het zwembad te lopen. Hierbij liep het mis. De hond viel in het water. Zo ontsnapten de dieven. Later zijn ze opgepakt in het dorpje ernaast.

DYLAN6mct zei

In de vakantie zijn er ernstige feiten van ongepast gedrag geweest in kroatie. Ene Dylan M uit 6MCT is zwaar geshockeerd terug gekomen van vakantie ( wat hij dacht een droomvakantie te worden), maar wat hij niet wist dat hij zou lastig gevallen door ene céline L.

Het incident vond plaatst omstreeks 15.32uur in de namiddag op camping lanterna . De niets vermoedende D.M. was na een heerlijke duik in een zoutwater zwembad even gaan douche .Maar op dat moment sloot het noodlot toe . Opeens stond het 17-jarige C.L. bij hem onderde douche.D.M.was zwaar in shock afgevoerd naar het ziekehuis .Over de dader (C.L.) is juist bekenddat ze geinterneerd wordt maar verdere details onbreken nog .

Sarah V. uit 6INFOa zei

Op 17 augustus, rond 10 uur ’s morgens, maakte Sarah V. (16jaar) uit Everberg alleen een overlevingsparcours mee. Aan de Baskische kust in het zuiden van Frankrijk in het dorpje Contis – Plage staat het parcours permanent opgesteld. Ze zegt dat ze dit uit interesse wil doen. Eerst volgde ze een korte cursus over hoe ze zich veilig kon vastmaken. Daarna mocht ze alleen verder. Na ongeveer 2 uur kwam ze terug op het startpunt uit. Met een hoge snelheid kwam ze van een kabelbaan naar beneden. Ze maakte zich los van alle beveiligingen. Daarna ging ze naar haat ouders toe, die op haar zaten te wachten, en kreeg een drankje. Toen we vroegen wat ze er van vond zei ze: ’Het was leuk, maar nu ben ik moe en ga ik iets eten.’ .

Céline L. uit 6STW zei

Céline L. 17 jaar uit Boortmeerbeek was begin augustus met vakantie in Kroatië ze had besloten iedere dag te gaan lopen om wat aan haar conditie te doen. Samen met haar zussen, broer en vrienden vertrokken ze telkens in de ochtend. Maar de derde dag geraakte ze niet meer uit haar bed. Haar benen waren zo stijf dat ze niet meer plooiden. “De heuveltjes waren blijkbaar iets te veel en ze geraakte zelfs niet tot in de keuken”, reageerde haar zus Mélanie L. we gingen die middag naar een barbecue en ze heeft de hele tijd in de auto geslapen, meer kon ze niet doen! “We lachten haar allemaal uit, want zij was diegene dat met het idee kwam te gaan lopen en de enige die na drie dagen had opgegeven”, zij haar kleine broer. Al bij al viel alles goed mee en kon ze na twee dagen weer gewoon lopen.

Jonathan W. zei

Jonathan W. 17jaar uit Herent is deze zomer naar Spanje getrokken met een vriend, Vincent R. uit Wezemaal. De twee jongeren hadden een doel, namelijk gaan feesten in de grootste disco aan de Costa Brava.
De jonge gasten vestigden zich op de camping Las Dunas, te San Pere Pescador waar ze gedurende twee weken verbleven. De disco, ook de Fata genoemd, lag vlak naast de camping. Na eerst een speciaal pasje te zijn gaan halen, konden ze in de late avond vertrekken naar de Fata. Omstreeks één uur 's nachts gingen ze de Fata in. Het was toen "mannennacht" dat betekent dat er stripteuses aanwezig waren.
Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd en konden ze in de vroege ochtend terug naar hun tentje. Zo zijn ze vele avonden gaan feesten. Ze hebben mooie ervaringen opgedaan zoals dansen met meisjes op het strand. Na de zware dagen trokken ze weer na België met het vliegtuig.
Een kleine commentaar van Jonathan: " Ik wist niet dat er zoveel bewaking kon zijn in een discotheek."

Lauren Enghien uit 6WTS tafeltennis zei

Zondag 13 juli zal voor velen een dag zoals alle anderen zijn maar voor de 16 jarige Lauren E. was dat wel even anders. Als sport fan was het een grote dag: eerste bergetappe in de tour en finale van het WK. Die berg etappe zal hem wel het beste bijblijven, hij was er immers zelf bij. Hij kon supporteren voor Jurgen Vandenbroeck en Andy Schlëk die later de etappe won en waarvoor hij heel de tour heeft gesupporterd. Verder zag hij hoe Armstrong de tour definitief verloor. ‘ Het was ongelooflijk om hem te zien passeren, hij had evenveel pers aandacht als de kopgroep en dat 14 minuten na de leiders. Het is een levende legende en het voelde raar om hem zo te zien ondergaan’, Aldus Lauren. Na een lange dag genoot hij nog van de finale op het WK voetbal en zag hij hoe zijn favoriet Spanje het won Van Nederland.

Simen V. zei

Simen V. heeft op het festival Pukkelpop gecrowdsurft bij het optreden van Two door cinema club. Het gebeurde op 21 augustus in Pukkelpop dat plaats vond in het Limburgse Kiewit.
Simen V. ging samen met zijn vrienden naar het driedaagse festival Pukkelpop dat dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd werd. Het pakte dit jaar uit met een heel goede line-up dus het was voor de eerste keer uitverkocht in 25 jaar.
In die line-up stond ook Two door cinema club dat in een kleinere tent speelde die tent lag over het hoofdpodium en noemt de club. Doordat het zo’n kleine tent is was de sfeer toch optimaal tijdens het optreden. Tijdens een hit van Two door cinema club besloot Simen V. te crowdsurfen. Nadien zei hij :” Dit is een ervaring om nooit te vergeten”.

Wouter K. 6LOB zei

Rimpelrock in Duisburg

In Duisburg vond het mini-festival Rimpelrock plaats. Op de eerste avond van dit evenement kwamen er twee groepen hun set spelen. De eerste groep Superfour mocht de spits afbijten en ze lokten al onmiddellijk veel mensen met hun covers het rock genre en hun eigen nummers. Toen dit voorprogramma afgelopen was kwam de hoofdact van de avond genaamd Teek. Dit is een coverband met leadsinger VJ Timmy van het bekende tv-programma op JIM TV : We like to party. Teek lokte nog meer mensen naar het centrum van Duisburg en zij brachten veel ambiance. Na deze spetterende optredens en het einde van deze mooie avond had VJ Timmy toch nog de tijd om met een fan te praten, namelijk Wouter K. uit Leuven, tevens broer van drummer Geert-Jan k. van de groep Superfour. Wouter K. was zeer tevreden met dit korte gesprek en zei nadien : ‘Ik wist niet dat hij in het echt ook zo grappig is.”

Daisy B. uit 6STW zei

Brussel- De 17-jarige Daisy B. werd samen met haar twee andere vriendinnen achtervolgd door een man met een zonnebril, maar gelukkig kwamen ze er met de schrik van af.

Daisy B (18 jaar) had net een toffe namiddag shoppen achter de rug met nog twee andere vriendinnen. Ze besloten om de dichtstbijzijnde metro terug naar huis te nemen, namelijk het Noordstation.
D.B. merkte de man als eerste op en wou onmiddellijk naar een ander metrostation gaan. Haar vriendinnen vertrouwden de man ook niet, en besloten om weg te stappen. De man stond op, en volgden hen. De drie meisjes stopten en keken wat de man zou doen. Hij liep voorbij, stopte, en keek hen aan. Hierdoor kregen de andere meisjes ook bang. Ze begonnen met hun drie naar de metro te lopen. Toen ze omkeken, was de man weg en gelukkig kwamen ze er met de schrik van af.
Een reiziger van de metro in het Noordstation: “ Ik snap niet dat drie jonge meisjes alleen de metro durven nemen hier in het midden van Brussel, want hier gebeuren vaak rare dingen.”

Niels S. 6Toerisme zei

Niels S. een jongen van 17 jaar uit Kampenhout heeft in de nacht van 20 op 21 augustus een vriend verloren bij een brommerongeval. Dit tragische ongeluk gebeurde aan de grens Zemst - Mechelen. Het gaat om een Marokkaanse jongeman van 16 jaar Anes L'hamiti. Hij had op 19 augustus een brommer gekregen van zijn ouders, "maar mocht er nog niet mee rijden!" reageerde de ouders van Anes. Toch kon Anes L. zich niet inhouden. 'citeerde Niels S.' Samen met een 14 jarige vriend vertrok hij met zijn brommer richting Mechelen. Daar reedt hij in een bocht onverklaarbaar tegen een boom aan en kreeg het stuur in zijn maag, nadien werdt hij naar het ziekenhuis afgevoerd en stierf enkele uren later aan een inwendige bloeding. Vrijdag 27 augustus vond er zich een mars plaats voor Anes van het station van Mechelen naar de plaats van het ongeluk. 400 Jongeren waren er aanwezig om een laatste groet te brengen aan Anes L'hamiti.

Ludovic B. uit 6TSt zei

BARCELONA- De 17-jarige Ludovic B en zijn broer Guillaume B zijn Barcelona gaan bezoeken op zaterdag zeventien juli. De twee Belgen waren alle twee fan van de gigantische voetbalclub FC Barcelona dus een bezoek in het fantastische Camp Nou was dus een verplichting. Ze hebben eerst de kleedkamer van de bezoekers bezocht om daarna via de spelerstunnel het veld te betreden. Hierna zijn de broers naar de loges geweest waar de commentatoren zitten, daar hadden ze een zeer mooi overzicht over het stadium. Na dat ze het stadium bezocht hadden zijn ze naar de rambla geweest. Hier hebben ze heel wat foto’s getrokken samen met de menselijke standbeelden. De twee Brusselaars hebben daar ook zeer goede tekenaars aan het werk gezien ze waren echt onder de indruk van de portretten die kunstenaars getekent hadden. Om deze dag af te sluiten zijn Ludovic en Guillaume naar de font màgica gaan bekijken daar hebben ze de kleurrijke waterstralen bewondert.

Dieter R. uit 6EE zei

Op 23 augustus 2010 om 10.00 kwam Dieter R. bij zijn meter en peter aan in Ternat.Hij had nog nooit met een elektrische haagschaar gewerkt maar daar kwam verandering in.Tegen de avond had hij nog maar 150m van de 500m afgewerkt.De volgende ochtend vertrok zijn peter naar zijn werk en liet Dieter zijn werk doen alleen.Dieter nam zoals gewoon de ladder en zette hem tegen de haag.Toen hij onstabiel op de ladder stond merkte hij op dat links van hem een dame van ongeveer 23 jaar in haar bikini het gras aan het afrijden was en was zo verbaasd dat hij met de ladder viel.Tegen het eind van de avond slaagde hij er nog in ondanks de pijn de resterende 350m haag af te werken.

Jutta.L 6stw zei

KESSEL-LO– 18 augustus is het dan toch gelukt. De zolderkamer is uiteindelijk geschilderd geraakt. Mevrouw Van Broeckhoven was aanwezig op het moment van de feiten.”De muur was al lang niet meer zo wit. Het is goed dat het eindelijk achter de rug is.”
De feiten vonden plaats vlak voor de fameuze ‘kamerwissel’. Dit is dan ook geen toeval.
“Het was tijd voor een nieuwe start”, legt de schilder uit.
Na veel overleg bleek het schilderen van de zolderkamer dan toch gerechtvaardigd.

Adriaan B zei

Op 8-8-10 kreeg Adriaan B. een parachutsprong cadeau voor zijn 18de verjaardag. Deze zou ging doorgaan op 28-8 in Schaffen, een militair vliegveld. Daar aangekomen bleek dat de sprong niet mocht doorgaan. Door het slechte weer zou het vliegtuig n problemen kunnen geraken. Dus werd de sprong een week uitgesteld. Een week later had hij wel geluk, het weer was perfect om te springen. Na de nodige instructies te hebben gekregen, liep hij met zijn begeleider naar het vliegtuigje. De begeleider zou de 2de man zijn bij de duosprong. Toen we de springhoogte van 4000 meter bereikte moesten we nog een laatste keer alles checken. Nadat alles in orde bleek te zijn, sprong hij. De vrije val duurde zo een 45 seconden. "Het contact met de grond was verbazingwekend zacht." :zei hij achteraf.

Steffie B uit 6STW zei

Steffie B. (17 jaar uit Leuven) en haar moeder gingen woensdag 3 augustus naar een tea-room in Leuven. Ze bestelde twee chocolademelkjes met slagroom omdat ze dorst hadden na al dat shoppen. De ober bracht op een plateautje twee heerlijke chocolademelkjes met slagroom. Steffie B. wou er onmiddellijk van proeven. Maar toen ze het bordje wou nemen waar het chocomelk kopje op stond gebeurde het. Het kopje begon te kantelen en de chocomelk met slagroom viel op haar schoot. Op dat moment begon steffie B. heel hard te gillen! ieie help me ! Haar moeder schoot in de lach. Iedereen keek naar haar en sommige mensen lachten haar gewoon uit. Daar stond steffie B. dan helemaal vuil en iedereen lachte haar gewoon uit. De ober zag dit en liep direct naar haar toe met allemaal vodden om het op te kuisen. Maar er waren dus zeker gevolgen, alles zag bruin door de chocomelk hierdoor waren al haar kleren vuil want ze het namelijk iets wit aan.

Haar reactie: Ik schaamde me dood op dat moment. Zo’n grote afgang heb ik nog nooit mee gemaakt. Vanaf nu ga ik extra opletten als ik nog chocomelk ga drinken.

Melissa V. zei

Op dinsdag 10 augustus 2010 werd Melissa V. uit ottenburg aangevallen op haar werk door de hond van haar baas. Melissa beweert dat het haar eigen schuld was omdat ze hem naar eigen zeggen zelf aanviel. De hond had gebeten in haar rechter middelvinger nadat ze hem iets te snel dag wou zeggen.Haar vinger werd onmiddellijk verzord door een collega en enkele minuten later zat ze weer achter haar kassa in de eurospar te Huldenberg. Melissa's eerste reactie: "het was volledig mijn schuld, het hondje blijft nog altijd even schattig." Nu maar hopen dat die vinger mooi geneest. haar baas werd pas 1 week na de feiten op de hoogte gesteld, waarschijnlijk omdat Melissa het hem niet goed durfde vertellen. Sindsdien mag het hondje niet meer in de winkel verblijven. Tot grote opluchting van al de werknemers in de eurospar. Een klant zei: "wat een geluk dat die hond hier niet meer over de vloer komt, zo een dier hoort hier toch niet thuis?" Achteraf gezien vond Melissa het allemaal zeer overdreven en heeft ze nog met plezier haar vakantie job afgewerkt.

Keith D.W. uit 6MCT zei

KEERBERGEN- Op zaterdag 10 juli vondt een achtervnolging plaats tussen Keerbergen en Haacht. De politie had een brommer opgemerkt die met overdreven snelheid voorbij reed. De achtervolging werd ingezet. De brommer haalde wel snelheden tot 90km/u. De politie kreeg hem maar niet te pakken, door vele manoeuvres van de brommer. Ook door veel verkeersovertredingen te maken was het zeer moeilijk voor de politie. Uiteindelijk kon de brommer ontkomen door een rood licht te negeren waardoor de politie moest stoppen. Een onderzoek werd gestart.

Godless zei

20-jarige Yannick D. uit Leuven heeft in de zomervakantie intensief zijn hobby beoefend …
Boogschieten!
Met boog en pijl in de hand oefende hij elke dag in zijn tuin. Hij verspreide doelwitten over zijn bereik en schoot met uiterste precisie. Boogschieten is voor hem een echte passie maar soms kan het wel eens fout lopen. Zo waaide de wind wat harder dan verwacht en blies de was van zijn moeder in de baan van zijn pijl. De pijl bereikte zijn doel maar de familie had nu een nogal geperforeerd tafel laken. Gelukkig kon zijn familie er mee lachen en was het hem niet kwalijk genomen. Hij zelf zei : “Ik blijf oefenen en word steeds beter , alleen zal ik volgende keer de was weg leggen.” Deze reporter hoopt er alleszins het beste van.

Wesley VM uit 6InfoA zei

LYON- Een 16-jarige jongen uit Tremelo zakte op 16 augustus af naar Lyon om zich er meer geheugen voor zijn Computer aan te schaffen. “Het zat eraan te komen. Hij wou al langer een nieuwe harde schijf.”, klinkt het bij de ouders.

De 16-jarige Wesley V.M. was die maandag met zijn vader en oom naar Lyon gereden, om er de jaarlijkse beurs bij te wonen. Buiten er een van de vele workshops te volgen, was de tiener er aanvankelijk niets van plan. Toen hij echter door het hardware gedeelte stapte, viel zijn oog op de harde schijf van 1 Terabyte (1000 GigaByte, nvdr).

“Het gebeurt wel vaker dat tieners hier dingen komen kopen.” Reageert Gustave Manope, vaste beurskramer. “Dat ze daarentegen helemaal uit Vlaanderen komen gebeurt minder. Wesley en zijn vader komen echter wel vaker op beurzen, en ik herken hen ondertussen al.”

De jongen reageerde heel positief op de ervaring : “Het was een heel interessante beurs, en zo’n grote zijn er in België maar zelden. En hoewel ik nu niet meteen meer geheugen nodig ga hebben, kom ik zeker terug!”

Senne V.W. zei

OOSTENDE- Senne V.W. en zijn vrienden zijn naar Oostende gegaan voor hun te amuseren. Daar hebben ze veel gedaan, o.a. zijn ze gaan Go-carten waardoor ze onder weg het idee kregen om te gaan minigolfen. Omdat ze een minigolf hadden gezien toen ze aan het Go-carten waren. Na de Go-car zijn ze dan terug op zoek gegaan naar de minigolf maar ze wisten niet meer zo goed waar ze die hadden gezien. Uiteindelijk hebben ze dan toch de minigolf terug gevonden en zijn ze met 4 zijn ze de minigolf binnen gegaan. Een van die vier had pas op het laatste door dat het minigolf was. Hij sloeg altijd veel te hard waardoor zijn balletje in het rond vloog. Hierdoor raakte hij een TL-lamp die was dan wel stuk. Maar gelukkig had niemand dat gezien. Later heeft de winnaar mogen kiezen waar we gingen eten en de verliezer heeft alles betaald.

Jelle B. 6 info A zei

Haacht – De 19-jarige Holsbeekenaar , Jelle B. , heeft voor het eerst met een bobcat gereden. Het gebeurde in de tweede week van juli op het scharend nummer 48, het pas gekochte huis van Jarl S. , schoonbroer van Jelle B. Omdat er werken aan de gang waren had Jarl S. een bobcat gehuurd ze gebruikte de kleine buldozer om stenen in een container te gooien. Nadat het karwei gedaan was hebben ze nog in de tuin rond gereden.”Een leuke manier om een rot karwei te doen.” Luidde het na een dag rondrijden. Na afloop hebben ze een barbecue gehouden en veel plezier gemaakt. Na een vermoeiende dag zijn ze gaan slapen.

Jonas D.V. zei

Jonas D.V. heeft op vakantie met vrienden de bloemtjes buiten gezet. Het speelde zich af in Sunparks te Mol. tijdens de eerste dinsdag nacht van augustus vonde ze een familycar. De familycar, een soort go-car, hoorde normaal aan een ketting te hangen bij het hoofdgebouw. Bijna heel de nacht hebben de vijf vrienden, waaronder de fel befaamde Bram Cockx, hiermee wild rondgereden door het park. Normaal betaal je 65 euro om zo'n familycar voor een hele dag te huren. Maar langer dan één wilde nacht duurde het niet. In de namiddag van de volgende dag werd de car opgemerkt door een voorbijrijdende auto. Al snel waren er twee werknemers van sunparks ter plaatse om de car weer mee te nemen. " Jammer," zei Bram C.,"nu moeten we overal weer te voet naartoe!"

Lode M zei

Binkom- In begin juli gebeurde er iets onwaarschijnlijk in Binkom, Lode M(18) had met zijn vriendin, Bieke V, kip met paprika en tomatensausen drie soorten pasta gemaakt. De tiener reageerde geschokt:”Ik had wel verwacht dat het lekker ging zijn maar dit sloeg alles.” Volgens verschillende getuigen hing er in de hele buurt een aangename geur. Honden moesten worden opgesloten omdat ze van de geur helemaal wild werden. “Mijn tuin is helemaal omgegraven, mijn hond werd gewoon helemaal gek van de geur en wou naar de plaats waar de geur ontstond.” Volgens topchef Stef Goosens is dit een culinaire hoogstand, hij wou het recept over kopen van de tieners maar deze weigerden. Ondertussen woed er een oorlog tussen restaurants over heel de wereld die het recept willen kopen.

Jean V. zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jean V zei

Op een warme zomerdag in midden augustus, na zijn werkuren, besloot Jean V. iets te doen wat hij nog vele malen doen zal. Hij kwam hijgend naar huis en hoopte dat zijn moeder iets lekkers had gekookt. Maar er was 1 probleem: ze was op vakantie. Samen met 2 vrienden en zijn broer ging Jean 2 van zijn favoriete hobby's beoefenen: tam zijn en eten. Na enkele minuten zoeken vond hij de beste manier om dit te doen. Hij plofte zich neer in de zetel en bestelde een pizza hawaii van de Pizza Hut. "De goedkoopste en lekkerste pizza dat ik ooit gegeten heb", klonk het na de maaltijd. Door de kortingsbonnen die hij diezelfde ochtend in zijn brievenbus had gevonden, hoefde hij niet diep in zijn portefeuille te graven.

Brent T. uit 6INFOA zei

Brent T., 16 jaar, had eind juli een aanvaring met de stadswacht te Kessel-Lo.Hij fietste in de tegengestelde richting.
Brent T. had samen met zijn zus en lief de Diestesteenweg overgestoken toen hij meteen erna de stadswacht van Leuven tegenkwam. De stadswacht hield hem tegen en zei dat hij aan de verkeerde kant fietste. Brent T. probeerde uit te leggen waarom hij verkeerd fietste maar kreeg zijn gelijk niet. De stadswacht zei dat hij rond moest fietsen maar Brent gaf niet toe. Daardoor begon de stadswacht hem uit te schelden. Brent T. bleef rustig om geen problemen te veroorzaken en reed rustig verder naar de plaats van bestemming.
Later reageerde Brent T. en zei: "De stadswacht bemoeit zich onnodig met alles!"

Thomas DJ 6infoA zei

Thomas D.J. 6 augustus, Callela Spanje
Het was omstreeks 2 uur dat Thomas D.J. en een vriend op wandel waren langs het strand. Hier hadden ze afgesproken met twee vriendinnen die ze daar hadden leren kennen.
Callela is een buurt waar er een bruisen nachtleven is, maar waar ook veel pedofielen verblijven. Hier kregen ze last van wanneer hun vriendinnen aan kwamen gelopen met veel schrik! “De man in kwestie zag er heel vreemd uit met een lange jas” vertelde Thomas D.J. De man liep achter de meisjes! Nadat ze in de duinen waren gelopen waren ze hem kwijtgeraakt. Op dat moment was het wel even schrikken, maar achteraf hebben ze er nog goed mee kunnen lachen. Daarna zijn ze nog iets gaan drinken en het was allemaal vergeten.

Thomas D.J.

sebastian V.d.B. zei

Sebastian V.d.B had een intensieve training van de volleybal.
Deze vond plaats in leefdaal.
Het was dinsdagavond van 9 uur tot 11 uur.
Heel de groep was er op 2 personen na.
De coach werd gek want ze hadden niet afgebeld.
Dus de training begon al een halfuur later dan normaal.
De reden dat Sebastian V.d.B. ging trainen was om de nieuwe spelers te leren kennen en om voorbereiding op de belangrijke match.
De gevolgen waren snel te zien.
Ze hadden de match gewonnen.
De coach zei”het was een schitterende wedstrijd om te bekijken en te coachen.

Shiara R. zei

DE HAAN- Shiara R. en haar vriendin Kim C. waren helemaal verbaasd toen op maandag 30 augustus hun drankje van de tafel vloog. De twee meisjes zaten rustig op het terras te eten bij frituur Mimi, toen er plotseling een harde rukwind opstak. De twee meisjes vluchtten na het spijtige voorval meteen naar binnen. De frituuruitbaatster, die het allemaal zag gebeuren, was niet verbaasd. “Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde, er was zelfs al eens een terrasmeubel weggevlogen” zei de uitbaaster van het frituur. De krachtige zeewind heeft nog een dag lang aangehouden maar de weerberichten voorspelden beter weer.

Lore J. uit 6 Toe zei

Lore J., 17 jaar, uit Blanden ging op drie juli naar een toneelvoorstelling. Deze voorstelling vond plaats in het conservatorium in Leuven.
Lore J. woonde de voorstelling samen met vrienden bij. Deze vrienden kent ze van haar eigen toneelopleiding.
De voorstelling was ingedeeld in drie verschillende stukken. Deze stukken stonden los van elkaar, maar vloeiden wel goed in elkaar over. De namen van de stukken zijn onbekend. Niet dat het Lore J. en co wat uitmaakte.
Toen de voorstelling ten einde was, volgde er een luid en enthousiast applaus. Het publiek was dus duidelijk tevreden.
Na het applaus ging Lore J. naar de acteurs van het stuk en praatte nog wat met hen bij. Ze vertelde hen: “Ik vond het spontaan, komisch. Zelfs soms droevig… Ik heb van dit prachtig gebrachte stuk genoten.”

Anoniem zei

Caroline T., 20 jaar, werd gefilmd op een vrijdagavond tussen 19u en 21u30 tijdens haar hobby te Hofstade. Ze speelde er met haar vader, vrienden en vriendinnen beachvolleybal. Op dit zelfde moment was er een feestje aan de gang. We speelden onder ons en voor het plezier op het strand dat zich naast het feestje bevond. Enkele mensen keken naar de manier waarom we speelden. Uiteindelijk kregen enkelen zin om beachvolleybal te spelen en deden dit ook. Een cameraman en zijn partner die het feestje aan het filmen waren, kwamen onze richting toe en filmde ons gedurende enkele minuten. Hierna besloten ze de anderen, van het feestje, te filmen. Het was een heel onverwachte, maar leuke ervaring.

Obasohan O. uit 6WITS Basket zei

Tel Aviv Israel – maandag 2 augustus 2010 vertrok Obasohan O. samen met de Belgisch nationale ploeg U-18 op Europees kampioenschap te Israel. Waaraan ze zeer sterk zijn begonnen. Door vlot groepswinnaar te worden met 4 overwinningen en 0 nederlagen. In de 2de ronde zouden ze tegen Tsjechië moeten die de titelfavoriet was volgens speculanten. Die wedstrijd werd ook hun 1ste nederlaag (CZE >< BEL - 75 >< 65). Waardoor ze van Finland met minstens 11 punten verschil moesten winnen om zich te kunnen plaatsen voor de halve finales. Maar de tegenslagen bleven komen: nederlaag tegen Tsjechië, gewonnen met 2 punten verschil van Finland en op de laatste seconde verloren van Estland. Waardoor ze uiteindelijk voor de plaatsen 7 tot 8 speelden tegen Bosnië-Herzegovina en wonnen met 97-57.

Samir B zei

Op 22 augustus 2010 trok de 18-jarige Samir B.naar het verre Marokko om de trouw van zijn oudste broer Mohamed B. bij te wonen. Mohamed.B was verliefd geworden op vakantie en besloot te gaan trouwen, hij belde zijn jongste broer die alleen was achtergebleven in België. Samir vertrok halsoverkop naar zijn moederland. De trouw vond plaats in het kleine dorp Tlata Azlaf. Samir was maar liefst 24 uur onderweg met de auto en zag het mooie landschap van ondermeer Spanje en Frankrijk. Eenmaal aangekomen in Almeria moest Samir de boot op tot Nador. Samir vertrok vol enthousiasme maar toen hij aankwam was hij doodmoe. Na 4 uur slaap was hij de zaal gaan bekijken en vond hij de decoratie zeer mooi. Op de trouw zelf was hij doodgelukkig voor zijn oudere broer en deed hij hem een bed cadeau. Samir zei: " Ik voelde me zo gelukkig dat het leek alsof het mijn trouw was".

Yassine O zei

De 19-jarige Yassine O. was in midden augustus op stap naar het sportkot in Oud-Heverlee. Plotseling lag er op zijn pad een vogeltje dat een angstig geluid maakte. Een geluid dat ook verwees naar pijn en verdriet. De jongenman raapte het vogeltje op en bracht het diertje naar haar nest. Het 'takkenhuis' van het vleugeldiertje bevond zich hoog in de boom, maar dat was geen probleem voor de sporter. Na deze heldhaftige daad van Yassine O. was de buurt in sportkot hem zeer dankbaar. De eigenaar van het sportkot bood hem de nobelprijs. Hy ging blij naar huis met een fantastische prijs. Hij liet het zien aan heel de familie en ze waren zeer tevreden over de waarde van de nobelprijs.

Anoniem zei

Jennes B. 6LOB

Ik heb het pas vandaag kunnen posten want ik zat in leuven op mijn vriendin haar studio en die heeft geen internet, ik ben speciaal naar genk gegaan voor dit te kunnen posten. Gelieve hiermee rekening te houden.


Benjamin J. , een jongeman uit genk van 19jaar uit genk, heeft op de vrije tijdritten van het afgelopen weekend te circuit Zolder een tijd gereden onder de 1m40s. Dit is een tijd die nog nooit eerder gereden is door een onervaren motorrijder jonger dan 20 jaar.
Hij reed deze tijd op zijn aangepaste GSX-R 600. Het was de tweede maal dat de jongeman recreatief ging rijden op het circuit van Zolder.
Maar de jongeman werd al snel gespot door de motorsportschool ter plaatse en ging over op testen voor het raceteam van Suzuki. De resultaten waren zeer scherp en hij kreeg een contract aangeboden. Toch bleef de jongeman zeer koel want hij ziet zichzelf niet carriere maken in de motorsportwereld.
Hij heeft ondertussen zijn studies hernomen te leuven op de sportschool.

Anoniem zei

Rare man gespot !

Korbeek-lo – een 30-jarige Jood gespot in de winkel genaamd Carpet Right te Korbeek-lo op een zaterdag namiddag rond 15:00.
Een 30-jarige Jood (ros haar, blokjes, bril) en zijn vrouw kwamen de winkel binnen en vroegen aan de verkoper: ‘Verkopen jullie vinyl?’ De verkoper antwoordt:’ tuurlijk waaraan had u gedacht?’ De 30-jarige man gaf zijn bestelling door aan de verkoper.
De verkoper haalde zijn magazijnier genaamd J.L om een stukje vinyl te snijden.
De magazijnier zag de man en zijn vrouw staan en kreeg de slappe lach.
De man vraagt waarom de magazijnier lacht.
De magazijnier antwoordt:’ Het heeft niets met u te maken meneer.’
Nog nooit had de 18-jarige magazijnier zo’n man gezien.

J.L uit 6lospv

julie h 6stw zei

Julie Houtevelts , 18 jaar uit Leuven ging op 30 augustus naar het eiland Mallorca. Haar vriend en de andere jongen hadden een qwat gehuurd voor een hele dag. Ze wilden het eiland verkennen, maar het rode licht raakte ze elkaar kwijt. Ze reden op de pechstrook van de autosnelweg tegen 80km/uur. Ze hadden elkaar teruggevonden. Verdwalend door de Spanje hebben ze toch de winkels gevonden. Maar nu de weg terug naar het hotel. Twee uur later, na tien keer op dezelfde plaats uit te komen, waren ze eindelijk aan het hotel. De meisjes gingen nog lekker genieten van de zon. De jongens gingen nog een beetje verder rijden met de qwat.
Reacties; Bewoner van Mallorca, er zijn hier veel toeristen die met een qwat rijden. In de grote stad verdwalen, maar ze komen wel altijd terug op de juiste plaats.
Verkoper van qwatten, in de zomer worden er veel qwatten verhuurd. De toeristen komen soms te laat of is er iets stuk omdat ze verdwaalt raken.

Alexander C. 6loVoetbal zei

Begin augustus zijn zes jongeren onder wie Alexander C. 's nachts gaan tennissen. Dit gebeurde omstreeks 4uur op het sportveld van 'ardennen camping' in Bertrix. Hierop werden ze achterna gezeten door de nachtwaker. "We zijn dan maar weggelopen",verteldt Alexander C. De nachtwaker vertelde ons dat ze te snel op de vlucht sloegen om te kunnen zien wie ze waren. Omwille van deze gebeurtenis is er nu een tweede nachtwaker aangenomen om meer te kunnen patrouilleren. "Hoewel we eigenlijk wel geschrokken zijn zal dit ons niet tegen houden om meer nachtelijke uitstapjes te plegen", zegt de groep, "Maar niet meer tennissen want er is te weinig licht." Waarom ze dit deden was niet duidelijk voor de directie. Wij vroegen het dus aan de groep. "Gewoon voor het plezier, dat is eens wat anders. Maar er was ook wel wat alcohol mee gemoeid."

Seppe D. uit 6 STW zei

Anderlecht_ Champions league match van Anderlecht eindigt in mineur. Anderlecht verliest de Europese kwalificatie match. Na missers van Biglia, bousoufa en Souarez. Seppe D. die de match bijwoonde van in de tribune was zeer teleurgesteld. Maar als het verlies van Anderlecht nog niet voldoende was, waren er ook nog eens zware rellen buiten het stadion. Er werden een massa politieagenten ingezet. Maar dat bleek niet voldoende. En de politie kwam dan maar met de grote middelen, en zette een water kanon in. In een mum van tijd waren alle heethoofden rond het stadion verwijderd, en konden de supporters op een rustige manier naar hun auto terugkeren.

Nina Gautier 6TOE zei

Nina G. en vriend gingen in de derde week van juli op citytrip naar Parijs. Toen ze daar rond 17 uur zo verdwaald waren, gingen ze op zoek naar een oplossing anders dan een stadsplan. Ze namen het reuzenrad.
“ Ten einde raad en met een volledig gekreukelde stadskaart besloten mijn vriend en ik het reuzenrad in te gaan om ons zo terug te kunnen oriënteren. Toen we in het reuzenrad zaten en terug een idee hadden van waar we ons bevonden, beseften we pas hoe ver we van ons hotel waren. Klinkt allemaal heel grappig nu, maar toen waren we zo moe en geërgerd dat ik al heel blij was dat om al zittend de weg terug te vinden!” lacht ze nu. “ Kaartlezen is geen één van beiden onze specialiteit. Met als gevolg dat we dus continu verdwaalden.”
Ze hebben de weg teruggevonden en genoten van een prachtig uitzicht over Parijs.
Wat een “mooie” oplossing.

A.K. uit 6KA zei

A. K., 18-jarige uit Kessel-Lo, was begin augustus 2010 op vakantie in Kosovo in een stad “Pejë”, waar er een hele mooie natuur is, en heel veel bergen “Rugovë” genoemd. Ze gingen eerst met de auto tot helemaal boven aan de top en dan hebben ze bergen beklommen van 9 uur ‘s morgens tot 12 uur. Zij met haar twee nichtjes en nog twee vrienden hebben een leuke dag gehad, ze hebben een beetje van alles gedaan. Er was geen gevolgen alleen maar een fantastische dag. A., zei: ‘ik zou zo maar mijn vakantie echt opnieuw willen doen’.

Martijn zei

Martijn P. (19jaar) uit Korbeek-Lo maakte een uitputtende fietstocht begin augustus in en rond Nieuwpoort. Ze namen de fiets en waren weg voor (achteraf gezien) zeventig kilometer. Ze hadden een route uitgestippeld die hen in en rond Nieuwpoort leidde. Wat het gezin niet wist, is dat er veel heuvels aan te pas kwamen. Toen ze terug in Nieuwpoort arriveerden was het gezin blij dat zo op een terras konden gaan zitten. ‘Het was een zware tocht maar toch was het plezant’, reageerde Martijn P. met een lekkere Duvel in de hand.

C.D (18jaar) zei

C.D. (18jaar) uit Kampenhout is een Burger King gaan eten in Spanje. Het was gelegen in Malaga centrum en het was op de avond van 28 augustus op 29 augustus. Ze was samen met haar zus S. Ze gingen een Burger King eten omdat ze er zin in hadden. Tegen 23.00uur zijn ze van de hotelkamer tevoet gewandeld naar de Burger King. Wanneer ze gedaan hadden met eten zijn ze voldaan teruggewandeld naar de hotelkamer. Toen ze in de hotelkamer aankwamen hebben ze nog een sigaret gerookt en dan zijn ze gaan slapen. C.D. reageerde; “ we vonden het een aangename korte uitstap.” “We willen dit zeker nog eens doen!” “Maar misschien gaan we dit keer voor een gezondere uitdaging gaan.”

Dorien D. zei

KROATIE - Dorien D. (17 jaar) vertrok begin juli op vakantie met vrienden. Wakeboarden was één van hun activiteiten op het programma. Dorien D. had dit nooit eerder gedaan, op 11 juli 2010 brak het moment aan. Met zwemvest aan en hun wakeboard in de hand stonden ze klaar. De boot vertrok en Dorien D. begon onervaren aan het wakeboarden, dit lukte zeer goed. Ze had de sport direct onder de knie, en begon aan de Obstakels. Dit was misschien niet zo’n goed idee, na enkele obstakels was haar binding gelost, dit had de bootbestuurder niet opgemerkt en ging naar het volgende obstakel. Ongetwijfeld moest Dorien D. er over met maar 1 binding. Dit zag ze niet zitten, maar verstand op nul en gaan. Bij het nemen van het obstakel loste nu ook haar 2de binding, dit was niet goed! Dorien D. hing nog zonder bord achter de boot, dit hield ze niet lang vol… Ze moest lossen en viel tegen het ijzer van het obstakel. Ze werd terug wakker op het strand. Maar veel pijn had ze niet, niet veel later stond ze terug op haar bord, met wat blauwe plekken hier en daar.

Alexander L. 6infoA zei

Dinsdag 10 augustus, het is 8 uur in de ochtend, de jobstudenten kregen hun opdracht meegedeeld zoals alle dagen.Maar voor Alexander L.(18) was het anders. Hij moest op een hoogte van 10 meter ramen lappen , dit met een gammele hoogtewerker.
Gelukkig kreeg Alexander een spoedcursus ramen lappen, het zou namelijk de eerste keer zijn dat hij ramen zou kuisen.
Alexander's collega's moesten de hoogtewerker bedienen eenmaal ter plaatse en Alexander kon beginnen met zijn emmer te vullen met water en Glasofix(goed middel voor de ramen !). Daarna kon hij plaatsnemen in de hoogtewerker en beginnen aan de ramen die enorm vuil waren. Eenmaal begonnen zei Alexander " Zo moeilijk is dit toch niet ?!" Waarop een collega reageerde : " Je bent nog maar halfweg , niet te enthousiast zijn !" Dat was Alexander's dag in de technische dienst.

Jens C 6LOa zei

Wit-Rusland – Jens Christiaens was samen met de hele ploeg in Bobruisk om het junior Europees kampioenschap volleybal te spelen. De hele ploeg moest mee voor een dagje te stappen om lost te komen na da lange reis naar daar. Trainer Steven op kop, spijtig genoeg wist hij zelf niks van Wit-Rusland af. Hij wilde ongeveer een half uurtje gaan wandelen om de benen te strekken. Een weg uitstippelen om te stappen ging vlot en van zelf maar dan een weg terug vinden was moeilijker dan gedacht. De weg terug nemen was geen oplossing vond de trainer. Dus moesten we een andere weg vinden, maar niemand kende de weg daar. Na twee uur stappen waren ze in de stad aangekomen dat ongeveer vijf kilometer van het hotel verwijderd was. 'De weg terug vragen in die twee uur tijd was ook moeilijk omdat niemand die we waren tegengekomen engels kon praten.' beaamde Jens. Ze hebben dan nog een half uur moeten stappen om bij het hotel te komen. Na de twee uur en een half stappen waren de spelers wel toe aan een lekkere maaltijd. Achteraf heeft de trainer zich nog goed verontschuldigd bij de spelers.

Vandevenne S. zei

GEMMENICH- 23 augustus 2010 is er een groep jongeren met o.a. Stephen V. verloren gelopen in de Waalse bossen. Deze spijtige gebeurtenis had plaats vrijdagnacht omstreeks 1 uur. De groep jongeren was op weekend met hun volleybalclub “Lizards-Lubbeek Leuven”. “Het was een uit de hand gelopen nachtspel” zegt Stephen V. “We waren ongeveer twee uur onderweg toen we ons realiseerden dat we verloren gelopen waren. Het was een heel donkere nacht, de maan kwam amper door het dikke wolkendek.” Zegt Stephen nog.
De jongeren zijn uiteindelijk opgepikt door de begeleiding, Maarten D:” Ze waren een achttal kilometer van het uitgestippelde parcours af, gelukkig hebben we één van hen kunnen bereiken via zijn gsm.“

Anoniem zei

MIAMI,FL - Op 25 augustus 2010 was Nick B. samen met een goeie vriend naar Amerika getrokken,namelijk Florida. Terug in Miami aangekomen,na 2 dagen in Orlando gezeten te hebben, vertrokken de twee richting Key West. Het meest zuidelijke punt van florida zijnde gingen ze hiernaartoe om de duiken en de museums te bezichtigen. Wanneer ze ’s avonds terug naar hun gastenhuis aan het stappen waren merkten ze dat de straten levendig begon te worden, Restaurants zaten vol,cafés waren het ene vat na het andere aan het schenken en de disco’s draaiden hun muziek goed luid. Maar wat ze niet wisten was dat tussen al die normale cafés en disco’s ook de homoseksuele zaten. Hiervoor stond Key West namelijk ook bekend naast zijn rijke duikplaatsen. Toen de twee nog 100 meter verwijdert waren van hun slaapplaats kwamen ze cross dressers tegen. Deze vroegen of ze naar hun show kwamen kijken,wat ze maar al te graag afwezen. De twee zette hun reis voort en denken nog steeds terug aan de goede afloop van hun reis.

S. Vandenboer zei

Op 21 augustus kwam S. Vandenboer terug van het restaurant en merkte dat de boot "Maya" op het strand lag. Dit had plaats op het eiland Hvar in Kroatië. De ketting waarmee de boot in de zee vastlag was samen met het ankerblok na een hevige storm afgebroken waardoor de boot naar het strand was afgedreven. De onderkant van de boot was beschadigd en de schroef zat een beetje vast in het zand maar alles kwam nog in orde wist S. Vandenboer ons nog te vertellen: "de volgende dag hebben we met man en macht de boot terug in de zee geduwd en naar de haven gevaren. "

Maaike B. 6LOa zei

PUTTE – 27 augustus omstreeks 17 uur werd een 15-jarig meisje opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis. Ze werd verzorgt aan zware verwondingen aan het hoofd. Het meisje genaamd Naomi C. kreeg een trap in het aangezicht wanneer ze het paard weer wou stallen na een zware training. De gevolgen bleven beperkt, het meisje kwam er vanaf met slechts een gebroken kin en kaakbeen. Nadat de vader het meisje aantrof, verkeerde deze in shock. “Ik dacht dat ze dood was toen ik haar levenloos en verminkt in het gezicht aantrof, wat ben ik blij dat ze nog leeft!”

Frederic V 6loa zei

WAVRE - Een groepje vrienden zal zich hun trip naar walibi nog wel een tijdje blijven herinneren. De vrienden zaten op de bewuste 22 juli omstreeks 11u met een heleboel andere bezoekers vast in één van de bekendste attracties van het park: De Vampire. "de bediening van de attractie weigerde opeens alle werking." Verklaarde het hoofd van de technische dienst van Walibi. Na een drietal uurtjes kregen de technici van het park de attractie weer aan de praat en kon iedereen uit zijn benarde situatie worden bevrijd. Als compensatie bood het park zijn oprechte excuses aan en gaf het elke bezoeker die vastzat in de attractie een gratis toegangsticket. "Voor een gratis ticket wil ik wel vaker eens vastzitten." Verklaarde Frederic F achteraf.

Glenn V. uit 6TOPbas zei

Op 10 augustus middernacht zag de jongen Glenn V. (17) een man op zijn scooter de lucht in vliegen. Het ongeval gebeurde op de baan van Oostende naar Torhout, ter hoogte van Gistel. Glenn V. was op weg naar huis alleen. Glenn V. zei “Ik zag het aankomen, hij reedt te snel!”. De man op zijn scooter zag de wegwerken niet en als gevolg reed hij te snel tegen een verkeerspaal waardoor hij de lucht in vloog . de man op de scooter was zeer goed beschermd, hij had alleen een gebroken pols en een paar schaafwonden. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en een paar uur kon hij al terug naar huis.

Mr.Mast zei

Op 28 juli zijn er zes scoutsleden van Haasrode flauwgevallen op een bus van Kroatië naar Dubrovnic.
“Het was 10 uur ’s ochtends”( zei mr. Mast, één van de leden ) We waren net over de grens van Montenegro.
Toen we moesten overstappen hebben we een kwartier in de volle zon gestaan, het was toen al 38°, vele mensen waren moe en hadden honger, omdat we maar een kwartiertje hadden voor de bus kwam had de leiding geen tijd om nog extra eten en drinken te kopen. Toen de bus er eindelijk was en iedereen opstapte zagen we dat de bus al overvol was, en dus nauwelijks plek voor nog 17 extra leden. We konden niets anders doen dan meegaan omdat deze bus om de 4 uur aan deze halte stopte.
Na ongeveer een uur onderweg begon het: leden kregen buikkrampen, andere konden niet meer op hun benen staan en zelfs 6 mensen zijn flauwgevallen. “Het was een echte sauna in die bus!” er was geen airco, geen ramen dat open konden, niets van verluchting.
De scouts van haasrode heeft zich wel nog geamuseerd hoewel de tegenslag van de lange busrit.

KIM D. zei

ZAVENTEM- Op 17 augustus, rond de middag heeft Kim D. één van haar beste vriendinnen terug gezien! Kim is, samen met Laura M., naar de luchthaven van zaventem geweest. Ze gingen daar hun vriendin halen. Het meisje genaamd Ariane M. ging twee jaar geleden in Canada wonen. Sindsdien komt Ariane 2 weken tijdens de grote vakantie en logeert ze bij haar vriendinnen. Ze waren zo blij elkaar terug te zien. Het was exact één jaar geleden dat ze op diezelfde plek moesten afscheid nemen van elkaar. Nu is Ariane M. weer naar Canada vertrokken, en moeten Kim en Laura weer een jaartje wachten. 'Maar Vriendschap overwint elke afstand' aldus de twee vriendinnen

Booten. zei

Mombasa, Kenia – 20 augustus 2010, Booten B. en zijn familie genoten gezellig samen van een dagje safari. Wanneer een van de parkwachters, die ook de bestuurder van het voertuig was plots aankondigde dat iedereen stil moest zijn en zijn ruit van de wagen moest dichtdraaien. Booten B. stelde zichzelf de vraag waarom dit nodig was, toen plots uit het niets een luid gebrul de stilte doorbrak. “ het ging heel erg snel, ik keek naar de zebra’s die aan het drinken waren van een plas water, toen op nog geen 5 meter van onze safari wagen een leeuw een eenzame gazelle aanviel, en deze in nog geen 10seconden overmeesterde. Het beest was weerloos en dat tot de grote vreugde van de andere leeuwen, die meteen begonnen te smullen van de dode gazelle. Smakelijk is toch iets anders”. Aldus Booten B.

Bert declercq 6T top bas zei

Bert D. zei

Rosas,Spanje-Bert D.(17jaar)was op tage met een grote groep jongeren in spanje,juist die week moest Spanje de WK finale spelen tegen Nederland. Iedereen in Spanje was de wedstrijd aan het volgen op tv en wanneer de scheidsrechter het eindsignaal liet weerklinken barste er een grote vreugde uit want Spanje had gewonnen met 1-0. Nog geen 5 minuten later waren alle straten volgelopen met auto's en groepen mensen met vlaggen,vuurwerk,...Overal waar men keek zagen ze vrolijke mensen die aan het springen en aan het dansen waren.dat was pas een ervaring zei Bert D.

K3nn3TH g. 6loA zei

Amsterdam,Nederland-10julie 2010 Goossens K.trok met zijn vrienden naar Amsterdam,waar ze de wk finale bij woonde in een gezellig Nederlands caféetje.De avond draaide anders uit dan verwacht namelijk na het laatste fluitsignaal wouden K.Goossens en zijn vrienden terug keren naar huis,maar daar dacht een groepje nederlanders namelijk anders over. K.Goossens en zijn vrienden probeerde zich te verzetten, maar het groepje ging er dan toch vandoor met al hun geld en waardevolle bezittingen."Vooral een zeer duur tripje naar Amsterdam" lacht één van de vrienden zuur."Gelukkig komen we er met de schrik vanaf en is iedereen ongedeerd" Aldus K.Goossens

Anoniem zei

Jelle Roekens 6loa

Jelle Roekens heeft op 29augustus zijn groepstrainingen hervat. Hij belandde op de operatietafel wegens een gescheurde kruisband aan de rechterknie. Na een revalidatie van anderhalf jaar was hij natuurlijk zeer gedreven. De training verliep zeer goed, al was er wel opschudding wanneer er een blote man het veld opliep en een potje wou meevoetballen."Ik ben zeer tevreden over mijn eerste training en hoop nu blessurevrij het seizoen te kunnen afwerken." reageerde Roekens J.

Anoniem zei

Wannes VT 6 top v

In de maand juli had Wannes V.T. veel pech door zijn knie. Wannes speelt bij voetbalploeg KV mechelen. Zijn eerste grote pech begon toen hij vernam dat hij niet op vakantie kon gaan met zijn vriendin. Ze zouden dan normaal terug komen op de dag van een groot tornooi in Ierland waar Wannes absoluut wou bij zijn. Het zou de laatste kans zijn voor nog zo een tornooi te spelen. Normaal ging Wannes naar Spanje met zijn geliefde maar dat ging dus niet door. Wannes besloot dan maar om met zijn ouders op reis te gaan naar Frankrijk. Toen kwam de tweede grote pech voor hem toen hij te horen kreeg dat ze terug zouden komen de negentiende maar de trainingen gingen van start de achttiende. En als ze één training miste van de voorbereiding mochten de spelers niet mee. Dit was weer een teleurstelling voor hem. Wannes had niets om naar uit te kijken behalve dan dat tornooi. De ellende was nog niet gedaan voor hem. De eerste training startte maar Wannes bleef gekwetst achter in de kleedkamer. Hij had nog een week de tijd om zijn kwetsuur weg te werken maar helaas, hij had een ontsteking aan de knie. Door deze blessure kon hij dan ook niet meegaan op dat prachtige tornooi waar topclubs naar toe kwamen.’ Dit is mijn eigen fout. Ik ben niet zo slim geweest door op de straten te gaan lopen in mijn voorbereiding waardoor de ontsteking kwam.
Het beste zou zijn dat ik op de piste of in het bos ging lopen. Ondanks mijn kwetsuur heb ik toch nog kunnen genieten van de vakantie met mijn geliefde’, aldus Wannes.

Anoniem zei

De 19-jarige K.A. uit Wijgmaal, raakte bijna verdwaald op vakantie. K.A. vertrok de 20ste juli voor twee weken op reis naar de Turkse stad, Alanya. Tijdens haar verblijf had ze zin in iets avontuurlijks. Samen met haar vriend C.L. (20 jaar) boekten ze een safariquad. De volgende dag begonnen ze aan hun avontuurlijke trip samen, na een paar uur te hebben rondgereden beseften ze dat ze niemand van de groep meer zagen en verdwaald waren. Gelukkig voor hun reden er ook mensen rond van de organisatie en werden ze terug gevonden en veilig terug gebracht. De twee jonge mensen reageerden: “we wensten geen commentaar te geven.”

Anoniem zei

T.G. (18 jaar) uit Herent werd op 13 juli aangereden op het zebrapad ter hoogte van de Spar in Herent. De auto die uit de richting van Leuven kwam, stopte en T.G. en zijn vriend gingen al tot in het midden van de weg. De eerste wagen die van Mechelen kwam stopte ook, maar de tweede wagen reed zonder te remmen in op de eerste wagen. Deze wagen slipte verder tot tegen het been van T.G. Gelukkig liep hij geen lichamelijke letsels op, enkel een kleine schaafwonde op het been. De beide wagens liepen wel lichte schade op. T.G. kon er nadien nog wel om lachen. “Daar hebben we geluk gehad”, zei hij achteraf.

ikame zei

I. Y uit Kessel-Lo werd in de grote vakantie op 21 augustus 2010 18 jaar. Dit is voor vele jongeren een leuk moment, ook voor dit jong meisje. “Leuke cadeautjes, feesten met vrienden… Je wordt namelijk ook maar één keer 18 hé!?’ lachte Ikrame. Die avond ging ze iets eten met vrienden in de Pizzahut in Leuven, gelegen op de Oude Markt. Ze hebben zich fantastisch geamuseerd. Vrienden vonden het nog geen tijd om naar huis te gaan. Dus dachten ze nog een dessertje te nemen. De vriendinnen hebben haar vol slagroom bespoten! Dat was wel even lachen.

Dennis Careme zei

vrijdag 10 september 2010Jongeman bewusteloos tijdens zwempartij
HEVERLEE – Een 16-jarige Leuvenaar beleefde de schrik van zijn leven nadat hij afgelopen woensdag een goede vriend zag flauwvallen. ‘Het was één van de engste momenten uit ons leven’, aldus het groepje vrienden die dag aanwezig waren.




De 16-jarige Dennis C. uit Heverlee was woensdagnamiddag aan het zwemmen met een groepje vrienden in het zwembad van een kennis, toen hij om drie uur zijn vriend als een zak aardappelen in elkaar zag zakken. ‘Het was de eerste keer dat dit hem overkwam’, zegt Jef F., de vader van Michiel F. ons . De 17-jarige Michiel had nog niet gegeten en de zon speelde hem die dag blijkbaar ook parten. ‘ Ik heb de slechte gewoonte om mijn ontbijt over te slagen en daardoor verloor ik het bewustzijn’, zegt de tiener. Dokter Gyselen maakte dit al vaker mee. ‘Vaak zien we dat kinderen of jonge mensen hun ontbijt gewoonweg vergeten, bij Michiel leidde dit tot een gebrek aan zout, waardoor hij eventjes van de aardbol verdween.’


De jongeman heeft zijn lesje nu wel geleerd. ‘Het ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden van de dag en toen ik woensdag het licht voor mijn ogen zag uitgaan ben ik tot het besef gekomen dat ik dit niet nog eens wil meemaken, ik eet nu elke dag mijn ontbijt, zoals het hoort.’
Geplaatst door Dennis

cedric nuytinck zei

ZEI...

De 17 jarige Cedric Nuytinck uit het pittoreske lovendegem heeft nog maar eens zijn status bewezen op het europees kampioenschap in turkije.
De tweedejaars junior heeft met zijn landgenoot Lauric Jean de finale gespeeld. Daarin moesten ze de duimen leggen voor het duo Szocs/Groth, maar hebben daarvoor wel een prachtig parcours afgelegd.
In het enkelspel heeft onze vedette een mooie kwartfinale bereikt.
Daarin moest hij tegen de Duitser Franziska Patrick weliswaar de nummer 1 van Europa.
Nuytinck begon met veel vertrouwen en behaalde een 3-1 voorsprong in sets. Het leek wel of hij de nummer 1 ging vloeren.
Bij 3-2 begon Nuytinck met een prachtige start en kwam 7-2 voor en toen leek de halve finale wel heel dichtbij.
Maar Patrick is niets voor niets de nummer 1 en vocht terug en won de set nog met een nipte 12-10 cijfers. Bij 3-3 kwam de Duitser direct voor en had zijn vertrouwen terug gevonden en dit leidde hem tot een 4-3 overwinning.
Dit gaf hem natuurlijk groot vertrouwen en was later dan ook de latere winnaar.
Cedric was eerder blij van zijn mooie prestatie maar voor een deel ook teleurgesteld, maar hij keek er al naar uit voor het volgende jaar. Nu eerste een welverdiende rustpauze.

cedric nuytinck zei

De 17 jarige Cedric Nuytinck uit het pittoreske lovendegem heeft nog maar eens zijn status bewezen op het europees kampioenschap in turkije.
De tweedejaars junior heeft met zijn landgenoot Lauric Jean de finale gespeeld. Daarin moesten ze de duimen leggen voor het duo Szocs/Groth, maar hebben daarvoor wel een prachtig parcours afgelegd.
In het enkelspel heeft onze vedette een mooie kwartfinale bereikt.
Daarin moest hij tegen de Duitser Franziska Patrick weliswaar de nummer 1 van Europa.
Nuytinck begon met veel vertrouwen en behaalde een 3-1 voorsprong in sets. Het leek wel of hij de nummer 1 ging vloeren.
Bij 3-2 begon Nuytinck met een prachtige start en kwam 7-2 voor en toen leek de halve finale wel heel dichtbij.
Maar Patrick is niets voor niets de nummer 1 en vocht terug en won de set nog met een nipte 12-10 cijfers. Bij 3-3 kwam de Duitser direct voor en had zijn vertrouwen terug gevonden en dit leidde hem tot een 4-3 overwinning.
Dit gaf hem natuurlijk groot vertrouwen en was later dan ook de latere winnaar.
Cedric was eerder blij van zijn mooie prestatie maar voor een deel ook teleurgesteld, maar hij keek er al naar uit voor het volgende jaar. Nu eerste een welverdiende rustpauze.

Janssens J.. zei

Janssens Jeroen (17 jaar) uit Haacht.




Hij had op voorhand alles gepland, iedereen wist ervan behalve zij.

Op 12 juni 2010 is Jeroen met zijn vriendin naar haar verjaardagsfuif gegaan in het jeugdhuis van Wilsele.

Er werd veel gedanst die avond maar dat werd één maal verstoord door een uitgenodigde die drugs had genomen en moest afgevoerd worden naar het Imelda ziekenhuis in Bonheiden.

Maar dan was het moment eindelijk daar.

Omdat Jeroen al een half jaar samen was en omdat hij dit, “het perfecte geschenk” vond, heeft hij om 12 uur 's nachts het liedje gedraaid waarop ze voor het eerst samen op hebben gedanst. Het was ' I choose you ' van de Amerikaanse zanger Mario.

Het liedje was bijna afgelopen toen de muziek werd stopgezet. Jeroen ging op zijn rechterknie zitten en zei toen hij het doosje opendeed: “Nee, ik wil nog niet met je trouwen, gewoon een gelukkige verjaardag.” Ze barstte uit in tranen van geluk.

Zijn ring was het mooiste geschenk wat ze had gekregen.

Al haar vriendinnen wilden dat ze ook zo'n vriend als Jeroen hadden.

En al de gasten die er waren zeiden: “De Janssens heeft genoeg geld voor een ring, hij doet er ene op!”

Jeremy Lenoir zei

Jonge Chiroleider, 17 jaar, werd op 20 juli 2010 in Sleidinge - Gent, slachtoffer van een sjorongeval.

Tijdens het sjorren (of beter bekend als “hoogte bouwen met boomstronken”) lag hij na een stevige wind in een stevige haring. Hij zat met zijn vrienden na te denken hoe ze een reusachtige tent van een natte grond konden vermijden. Dus begonnen het slachtoffer en zijn vrienden een paalwoning te bouwen. De dag voor het ongeval voorspelde de meteorologen een zware storm voor de Gentenaren. Jeremy en zijn vrienden hadden geen flauw benut van deze opkomst. De dag zelf van het ongeval gebeurde als volgt toen hij 5 meter boven de grond de stronken aan elkaar knoopte, en plots een stevige wind het slachtoffer Jeremy van deze hoogte naar beneden duwde en terecht kwam in een haring, dit brak zijn val maar ook doorboorde zijn darmen. Zijn vrienden citeerde: “Hij verschoot zich kei hard waardoor hij de balk niet goed vast had en door een briesje naar beneden viel!”. Het slachtoffer werd meteen naar het ziekenhuis van de Stad Gent afgevoerd maar overleed 5 uur later nadat ze hem reanimeerde.